Miről szól a program?

A program célja az EU-ban dolgozó, pályakezdő újságírók és médiaszakemberek ismereteinek szélesítése általában az európai ügyekkel, és különösen az Európai Parlamenttel kapcsolatos témákban. A szakmai képzési program bővíti a pályakezdő újságírók uniós- és európai parlamenti kérdésekkel kapcsolatos tájékozottságát, szakértelmét, és hozzájárul az Unió működésének jobb megértéséhez, kiemelve az Európai Parlament, az általa képviselt értékek, valamint a parlamenti demokrácia fontosságát. A három napos képzést elvégzők számára az EP Kommunikációs Főigazgatósága részvételi tanúsítványt állít ki, továbbá a képzést elvégzők a felnőttképzési jogszabálynak megfelelően Tanúsítványt kapnak, emellett a legjobban teljesítők Brüsszelben tanulmányúton vehetnek részt az Európai Parlamentben.

A képzést pályájuk elején álló médiaszakemberek számára szervezzük. Lehetsz újságíró, szerkesztő, blogger, youtuber, TikToker, bárki, aki számára hasznos lehet, ha ismeri az Európai Unió működését.

A képzésre Magyarországon idén 2023. november 17. és november 19. között kerül sor Budapesten a Dover nyelviskolában. A képzésen résztvevők közül kerülnek ki azok, akik a második modulba, az Európai Parlamentbe szervezett tanulmányútra is elmehetnek.

Hogyan lehet pályázni: A képzésre erre a linkre kattintva lehet jelentkezni. A jelentkezést legkésőbb 2023. október 31-én 23:59-ig szükséges benyújtanod, de kérjük ne várj vele az utolsó pillanatig, mivel a férőhelyek száma limitált!

A jelentkezés és a programon való részvétel díjmentes, a költségeket az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatósága állja, azonban a részvétel feltétele, hogy a médiában a munkád kezdete óta legfeljebb 3 év telhetett el, mivel a program célja a pályakezdő médiaszakemberek segítése.

A most következő képzési programra legfeljebb 20 főt tudunk fogadni, akiket a jelentkezők közül a szakmai zsűri választ ki a beadott jelentkezési adatok alapján. Azonban akkor se keseredj el, ha nem kerülsz be a 20 főbe, mivel ebben az esetben várólistára kerülsz és a következő program indulásakor megkeresünk.

A részletes programot és az oktatók listáját megtalálod honlapunkon!

A program menete

A jelentkezés feltétele, hogy elfogadd a feltételeket, a szükséges nyilatkozatokat és adatokat (például szakmai életrajz) megadd, az adatkezeléshez hozzájárulj.

A képzési program első moduljában résztvevők közül, a képzésen résztvevők teljesítményének objektív értékelése (kvízpontszám) és a képzést követően beadott pályamunkák minősége alapján hozza meg döntését a szakmai zsűri a második modulba, az Európai Parlamenti látogatásra továbbjutók köréről.

Kérjük nézd át a GYIK (Gyakori Kérdések) menüpontot is, ahol további, gyakran felmerülő kérdésekre adunk választ. Ha az ott leírtakon felül további kérdéseid vannak, kérjük keress bennünket a lent szereplő e-mail elérhetőségünkön.

A jelentkezés feltétele