Gyakori kérdések

Ki jelentkezhet?

A képzést médiaszakemberek számára szervezzük. Lehetsz újságíró, szerkesztő, blogger, youtuber, TikToker, bárki, aki számára hasznos lehet, ha ismeri az Európai Unió működését. Fontos feltétel, hogy legfeljebb 3 éve dolgozz a területen.

Hány éves korig lehet jelentkezni?

A jelentkezés nincsen korhatárhoz kötve. Ugyanakkor fontos feltétel, hogy a programba csak akkor tudjuk elfogadni a jelentkezést, ha legfeljebb 3 éve dolgozol a médiában.

Hogy lehet jelentkezni?

Csak ki kell tölteni hozzá a jelentkezésre szolgáló űrlapot az epmediatrening.hu oldalon a jelentkezés menüpont alatt. Néhány fontos adatra van szükségünk, továbbá el kell fogadnod néhány fontos nyilatkozatot, amivel elfogadod a részvételi feltételeket és az adatkezelés feltételeit, illetve szükséges, hogy életrajzot, valamint referenciamunkákat vagy szerkesztőségi ajánlást és egy legfeljebb egy oldal terjedelmű motivációs levelet csatolj be, amiből kiderül, miért tartanád hasznosnak a részvételedet.

Milyen szakmai tapasztalattal lehet jelentkezni?

A jelentkezés egyetlen előfeltétele, hogy legfeljebb 3 éve dolgozz a médiában! Pályakezdők, például frissdiplomások is jelentkezhetnek!

Hány napos a képzés?

A képzésre 2023. november 17-19. között, 3 napon át kerül sor Budapesten. Kérjük csak akkor jelentkezz, ha ebben az időpontban biztosan ráérsz! Bár a képzés díjmentes, de a férőhelyek száma korlátozott, ezért ha nem jössz el, akkor valaki mástól veszed el a lehetőséget!

Vidéki vagyok. Szállást, étkezést, utazást biztosítanak?

Igen. Ezekről mi gondoskodunk, ha bekerülsz a programba.

Mikor van a beadási határidő?

A jelentkezést legkésőbb 2023. október 31-én 23:59-ig szükséges benyújtanod, de kérjük ne várj vele az utolsó pillanatig. A jelentkezést követően néhány napon belül értesítjük a jelentkezőket elektronikus úton a kiválasztási / elutasítási / pótlistára kerülési döntésről.

Kapok-e tanúsítványt?

Igen, a képzést elvégzők számára az EP Kommunikációs Főigazgatósága részvételi tanúsítványt állít ki. A képzést elvégzők a felnőttképzési jogszabálynak megfelelően is tanúsítványt kapnak. A tanúsítványt csatolhatod életrajzodhoz, ezzel is igazolva leendő munkáltatóid számára, hogy rendelkezel a szükséges ismeretekkel és képességekkel az Európai Unió intézményrendszerében való sikeres működéshez. Ezáltal kiválóan felkészült és versenyképes pályázóként tűnhetsz fel, ami javítja munkaerőpiaci helyzetedet és lehetőségeidet a kívánt pozíciók elnyerésében, illetve magasabb bérre is számíthatsz, ha főnökeid értékelik a szakértelmedet. Az ilyen tanúsítványok megszerzése és felhasználása tehát egyben beruházás lehet a jövőbeli karrierjébe.

Hogy történik a programra való kiválasztás?

A programba való jelentkezést követően szakmai zsűri értékeli a benyújtott jelentkezéseket. Az idei programban résztvevők számát 20 főben maximalizáltuk, de akkor se csüggedj, ha nem sikerül bekerülnöd, mert várhatóan jövőre újabb programot szervezünk és azok a jelentkezők, akik idén esetleg csak várólistára kerülnek, jövő évben előnyt élvezhetnek a kiválasztáskor.

Ki utazhat a második modulban Brüsszelbe?

A háromnapos képzést sikerrel teljesítők között különböző izgalmas kvízek és feladatok teljesítése alapján dől el, ki jut tovább a második modulba és vehet részt díjmentesen az Európai Parlamentben a tanulmányúton. Érdemes tehát minél jobban, minél magasabb pontszámokkal teljesíteni az első modul kihívásait, a feladatokat, hogy esélyt teremts magadnak a brüsszeli utazáson való részvételre.

Milyen nyelven zajlik majd a képzés?

Előadóink az első modulban magyar szakemberek, a képzés végig magyar nyelvű.